У Дніпрі відкрили та освятили новий храм Православної Церкви України. Відкрили …

У Дніпрі відкрили та освятили новий храм Православної Церкви України.

Відкрили новий храм 19 грудня 2018 року, на теріторії Дніпровського Будинку-Інтернату для дітей з інвалідністю ДОР. Символично, що зробили це у день Святого Миколая і що, це перший духовний об’єкт Дніпровської єпархії нової об’єднаної Помісної Православної Церкви України. Нова невеличка споруда носить назву «Храм Святителя і Чудотворця Миколая» і відтепер буде справжнью духовною підтримкою для дітей з особливими потребами, вихователів, викладачів та парафіян цього району обласного центру. Тут враховані усі нюанси для дітей з особливими потребами. Це і просторе, тепле приміщення, і зручні умови для пересування дітей на візках.
Такий чудовий святковий подарунок, насамперед для дітей, зробили президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський та меценат Єпархії Сергій Олександрович Олійник, котрі разом із друзями завжди і вже багато років підтримуть і допомагають цьому закладу і дітям особисто.
Олександр Володимирович і в цей день відвідав урочисте відкриття каплички разом з друзями, які беруть гарний приклад і теж активно допомагають дітям і Будинку-Інтернату. Це засновник корпорації «Алан» В’ячеслав Львович Капустін і благодійники Віталій Абраменко та Сергій Кочетков. Також на відкритті храму були чисельні представники духовенства Дніпровської єпархії Православної Церкви України на чолі з єпископом Дніпровським та Криворізьким Симеоном. Усі разом вони освятили нову будівлю, звершили молебень та побажали діткам та усім присутнім многая літа і виконання усіх мрій у добрих справах.
Як зазначила директор Дніпровського Будинку-Інтернату для дітей з інвалідністю ДОР Вікторія Євгенівна Бабанська – «ідея встановлення храму на теріторії закладу належить протоієрею Віталію Лопушанському, який вже давно опікується нашими вихованцями. І ми навіть не очікували, що це відбудеться вже в цьому році. Настільки все було зроблено швидко і якісно. Ще раз дякую президенту Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександру Володимировичу Петровському за цей святий подарунок і за все, що він робить для наших дітей.

Source

Hits: 4

Leave a Reply